Grand logo2013

Evenemanget är över!

Tango Escape

Tango Escape on argentiinalaisen tangomusiikin siivittämä tanssiteos. Tarinassa päähenkilö Terhi Jänis (tanssija Sirje Laukkanen-Garza) jättää järjestäytyneen yhteiskunnan ja etsiytyy uusiin kuvioihin. Rohkealle ratkaisulle on katetta, sillä Terhi tietää tarkkaan mitä haluaa. Tai ainakin luulee tietävänsä. Teos käsittelee tottumuksen voimaa, muutosvastarintaa ja oman unelman etsimistä.

Musiikin tarjoilee bandoneontaiteilija Henrik Sandåsin luotsaama trio Heerman-Sandås-Rantala. Musiikkikattauksessa on mukana niin Astor Piazzollan tango nuevoa kuin perinteisempää argentiinalaista tangoa ja valssia. Antti Heerman, Henrik Sandås ja Olli Rantala ovat useita musiikin genrejä hallitsevia virtuooseja. Harmonikan sukuista bandoneónia soittava Henrik Sandås on kiertänyt Suomea ja Eurooppaa niin sinfoniaorkestereiden solistina kuin vaikkapa Quartet Ajaton -yhtyeen ja useiden tango nuevo -kokoonpanojen ydinjäsenenä. Antti Heerman on huomattavan monipuolinen viulutaituri ja Otra Vez -kvintetin perustajajäsen, joka on kotonaan niin tangon, jazzmusiikin kuin klassisen viulumusiikinkin parissa. Göteborgista käsin uraa tekevä bassotaiteilija Olli Rantala on esiintynyt laajalti mm. pianisti Kari Ikosen trion ja etnofuusio-kokoonpano Tsuumi Sound Systemin kanssa.

Tanssillisesti kuuden tanssijan teos liikkuu argentiinalaisen tangon ja nykytanssin rajapinnassa. Nykytanssikoreografiat inspiroituvat tangon liikekielestä ja välillä tanssi muuttuu puhtaaksi argentiinalaiseksi tangoksi. Jokainen tango vie tarinaa eteenpäin. Löytääkö Terhi etsimänsä? 

Tango Escape tarjoaa näyttävän kattauksen tanssia, joka katsoo monitasoista, kiihkeää ja latautunutta tangomusiikkia silmästä silmään. Teos ottaa tangon tosissaan, mutta samalla suhtautuu siihen lämpimällä huumorilla.

Tanssijat
Sirje Laukkanen-Garza
Saara Tuikkala
Emilio Cornejo
Iida Laine
Milla Rauma
Heikki Ilmari

Orkesteri
Henrik Sandås, bandoneon
Antti Heerman viulu
Olli Rantala, kontrabasso

19.4.
kl. 19:00
35
Organisatör av evenemang:Pulupolssi kollektiivi

Tango Escape

19.4.
klo 19:00
35

Tango Escape

19.4.
klo 19:00
35