Januari 2020: Timppa Lintunen, 10-årsutställning “Tapahtui matkan varrella!


“Rohkeus on mitä Timpan työt kuvastavat kauttaaltaan. Työt peilaavat rohkeutta ilmaista elämää väreillä ja muodoilla, rohkeutta kuvata liikkumatonta kuin liikettä. Työt antavat rohkeutta katsojalle. Katsoja voi samaistua töihin yksilöllisesti, mutta nähdä myös taiteilijan oman luomisen kulun. Katsoja on erikoisasemassa, kulkien taiteilijan matkassa hänen ensimmäisistä töistä eteenpäin. Töiden erikoisuus piilee niiden totuudenmukaisuudessa, taiteilijan tunteiden ja elämän mutkien matkassa. Timpan työt kutsuvat katsojansa iloitsemaan värin voimasta, luonnollisuudesta, teknisten säätöjen ja luonnonlakien ohittamisesta. Rohkeus elämään ei edellytä seurakseen enempää.”

Timppa Lintunen (s. 1965) on suomalaisen erityistaiteen eliittiä. Palkitusta erityistaiteilijasta on kehittynyt kymmenen vuoden aikana lahjakas ja tuottelias kuvataiteilija. Vuosien aktiivinen työ kuvataiteen parissa on palauttanut Timpan toimintakykyä, ja taiteen tekemisestä on tullut entistäkin tärkeämpää ja kunnianhimoisempaa. Taiteilijan värimaailmasta ja persoonallisesta tyylistä maalata on muotoutunut vahva ja tunnistettava. Hän maalaa iloa hiljaisen huumorin sävyttämällä ja rennolla käsialalla.

Timppa Lintunen on osallistunut yhteisnäyttelyihin että pitänyt useita yksityisnäyttelyitä Suomessa. Kulttuuritalo Grandin 10-vuotisjuhlanäyttelyssä on esillä mm. teos ”Vapaus”, joka voitti vuonna 2015 erityistaiteen kansainvälisen Kaarisilta Biennalen pääpalkinnon. Lisäksi näyttelyssä nähdään vuonna 2019 valmistuneet teokset ”Lepotauko ja Lepo”, jotka palkittiin jälleen Kaarisillan Biennalessa, kun pääpalkinto myönnettiin Ateljee Eivorin työryhmälle, jossa Timppa työskentelee. Timppa Lintusen taiteellisesta tuotannosta kertova kirja julkaistiin Porvoossa 9.10.2019 juhlavuoden kunniaksi.

Lisätietoja näyttelystä ja kirjasta:
Timppa Lintusen avustaja Johanna Kunelius, puh 040 769 0852

Utställningen finns till påseende i Kulturhuset Grands aula 7.-31.1.2020, vardagar kl 10-17.