Augusti 2019: Ingrid Biese – Bortom horisonten. Konstutbyte inom Luckan nätverket.

I augusti ställer Ingrid Biese ut sina konstverk på Kulturhuset Grand, Luckan i Borgå. Utställningen är det första utställningssamarbetet inom Luckan-nätverket. Ingrid har tidigare under våren ställt ut även på Luckan i Helsingfors, Georgsgatan 27.

 

Såhär berättar Ingrid själv om utställningen ”Bortom horisonten”, som finns till påseende under hela augusti i Grands aula, Biskopsgatan 28, vardagar kl. 10-17, gratis inträde.

”Min passion är att måla på siden. Jag har målat sedan tonåren, men mina målningar har fått mera synlighet under de senaste åren tack vare sociala medier. När jag inte målar jobbar jag som forskare och skribent.

Bortom horisonten’ är symboliskt för mig på många sätt. Att satsa på målandet var en dröm – något som jag inte såg på min horisont. Jag tar intryck av och får inspiration från hela världen via mitt internationella nätverk av sidenmålare och konstnärer. Många av mina målningar har hittat nya hem på andra sidan stora hav i andra världsdelar.

Att måla på siden är något alldeles speciellt. Färgerna sprider sig och blandas på tyget; man vet aldrig riktigt vad som kommer att hända! Samtidigt tycker jag om att försöka kontrollera det okontrollerbara, som i mina siluetter. Jag vill också visa det fina i sådant som vi inte nödvändigtvis uppskattar, så som växter som vi tänker på som ogräs. När man tittar noggrant är de ju väldigt fina på sitt sätt.”

Instagram: @ingrids_silk_painting