Joulukuu 2021: Mimosa Elo: “Soltorp ja Strandboden”

Mimosa Elo (s. 1991) on valokuvaaja ja työskentelee tällä hetkellä kotikaupungissaan Loviisassa. Hän valmistui 2017 University for the Creative Artsista, joka sijaitsee Rochesterissa, Englannissa. Elo on asettanut näytteille töitään sekä Suomessa että ulkomailla, ja hänen töitään on yksityiskokoelmissa Suomessa ja Saksassa.

Elon viimeisin projekti keskittyy merkityksellisiin paikkoihin ja sisäiseen maailmaan – ja näiden väliseen suhteeseen. Hänen luomansa valokuvat välittävät usein kaipuuta, hiljaisuutta ja huolenpitoa. Työssään Elo käyttää suurimmaksi osaksi mustavalkoista filmiä ja keskikoon kameraa. Hän viihtyy parhaiten pimiössä ja näkee kosketeltavissa olevat ja aineelliset elementit olennaisena osana ammatinharjoittamistaan.

Strandboden
Strandboden on äidinäitini ja äidinisäni talo Loviisan Suolatorilla. Talo on rakennettu 1700- luvulla, ja sillä on rikas historia, jolle leimansa on antanut erilainen kauppatoiminta. Elon perhe on asunut talossa vuodesta 1988 lähtien, ja talo on suurenmoisten muistojen koti vuodesta 1991 lähtien.

Soltorp
Soltorp on täydentyvä sarja, jossa Elo tutkii kodin ja oman sisäisen maailmansa välistä yhteyttä. Taiteilija on viettänyt kesänsä äidin vanhempiensa mökillä, jossa talosta, esineistä ja ympäristöstä on vuosien mittaan tullut erottamaton osa hänen muistojaan, juuriaan ja lohtuaan. Ajatus mökistä on eräänlainen sisäinen huone, jossa valokuvaaja voi löytää rauhan kerta toisensa jälkeen. Sarja pohdiskelee yksinäisyyttä ja loputtomia päiväunia, mutta ennen kaikkea se on rakkaudentunnustus upealle paikalle.

www.mimosaelo.com

www.galleriemilie.fi