Kesäkuu ja elokuu 2021:
Porvoon Triennaali: Taina Hakala ja Emmi Valve, “Tärkeitä asioita”

Teoskokonaisuus “Tärkeitä asioita” Kulttuuritalo Grandissa ja Runebergin puistossa käsittelee henkilökohtaisen ja yleisen rajaa tuomalla päiväkirjamerkinnät julkiseen tilaan. Taina Hakala ja Emmi Valve piirtävät arkeaan ja kohottavat näennäisesti vähäpätöiset päivien nyanssit teoksen keskiöön.

Tekijät ovat sarjakuvataiteilijoita ja yhteinen tekniikka – tulostetut tussipiirrokset – onkin yhtäältä huomionosoitus nykysarjakuvan juurille kopiokoneella monistettuihin pienlehtiin ja toisaalta urbaanin katukuvan väriläiskiin kuten julisteisiin, flyereihin ja ilmoituksiin.

Helsinkiläinen Taina Hakala työskentelee mm. maisemamaalauksen, kollaasien ja sarjakuvan keinoin. Hänellä on parhaillaan työn alla sarjakuvateos Helene Scherfbeckistä.

Emmi Valve on sarjakuvataiteilija, joka on viime aikoina keskittynyt  omaelämäkerrallisiin pienlehtiin, mutta suunnittelee jo seuraavaa sarjakuvaromaaniaankin.

Porvoon Triennaali on kolmen vuoden välein järjestettävä taidenäyttely ja kaupunkifestivaali. Tapahtuman keskiössä on eri puolille kaupunkia sijoittuva taidenäyttely, joka kokoaa yhteen ison joukon kotimaisia ja pohjoismaisia kuvataiteen huippunimiä. Vuonna 2021 taide valtaa kaupunkitilan 1.6.-29.8.2021 teemalla Väri on yhteinen asia. Triennaalin taiteellisena johtajana toimii kuvataiteilija Petri Hytönen ja konsultoivana kuraattorina kuvataiteilija Stig Baumgartner. Tervetuloa!