Kesäkuu 2018: Siiri Nurkkala & Neea Virtanen SYMBIOOSISSA

Neea Virtanen
Kipinä taiteen tekemiseen löytyi teini-ikäisenä Kotkan opiston kursseilla, ja myöhemmin päädyinkin opiskelemaan kuvataidetta Saimaan ammattikorkeakouluun. Erikoistuin taidegrafiikkaan ja innostuin kuvanveistosta, mutta palasin sittemmin piirtämisen pariin.

Juuri nyt työskentelen mieluiten käyttäen tussia, se tuntuu minulle luontevalta tavalta tehdä kuvaa. Mustavalkoisten piirustusteni kuvitteellisessa maailmassa seikkailevat niin tunnistettavat kuin hiukan kummallisetkin hahmot. Pidän outojen ja epätodellisten aiheiden yhdistämisestä arkisiin teemoihin.

Luonto kiinnostaa minua valtavasti ja aiheet teoksiini löytyvät lähes poikkeuksetta kasvi – ja eläinmaailmasta. Vedenalainen maailma on erityisen kiehtova. Merten syvyyksien salaperäiset olennot ovatkin toistuva teema piirustuksissani.

Neea Virtanen
neea.virtanen@gmail.com

 

Siiri Nurkkala

Aloitin opiskelun taiteen parissa jo nuorena Porvoon Taidekoulussa, myöhemmin jatkoin Oriveden Opistossa kuvataidelinjalla ja vuonna 2015 valmistuin Saimaan ammattikorkeakoulusta taidemaalariksi. Käytän taiteessani välineinä muun muassa piirtämistä ja kuvanveistoa, mutta ajan mittaan maalaaminen on muotoutunut minulle läheisimmäksi tavaksi tehdä taidetta.

Teokseni ovat surrealistisia ja unenomaisia, inspiraation aiheisiin ammennan minulle tärkeästä luonnosta ja pääosassa on eläinhahmot. Taiteen avulla voin leikitellä tavallisilla aiheilla ja tehdä niistä jotain hyvinkin epätavallista, kuin sadusta loikannutta.

Siiri Nurkkala
nurkkala.siiri@gmail.com
www.siirinurkkala.com