• 019 582 002
  • luckan@grand.fi

Porvoo Jazz Festival – Iro Haarla Quartet

Pianisti, harpisti ja säveltäjä Iro Haarla tuo Porvoo Jazz festivaalille uuden kvartettinsa, jossa hänen kanssaan soittavat saksofonisti Juhani Aaltonen, basisti Ulf Krokfors ja rumpali Markku Ounaskari. Abstraktien ja dissonoivienkin harmonioiden kautta Haarlan musiikki pyrkii aina kauneuteen, koskettavuuteen ja rauhaan. Kokonaisuuden ja tunnistettavan soinnin takaa pitkäaikainen yhteistyö yhtyeen jokaisen muusikon kanssa.

Iro Haarla, 62, on pitkän linjan jazzmuusikko, joka tuli 1970-luvun lopulla tunnetuksi puolisonsa, lyömäsoittaja Edward Vesalan työparina. Uransa myöhemmässä vaiheessa Haarla on julkaissut useita kiitettyjä sooloteoksia ja tehnyt aktiivista työtä muun muassa norjalaisten huippumuusikoiden kanssa. ECM-levymerkille ja TUM-Recordsille levyttänyt Haarla sai vuonna 2006 Suomen Jazzliiton myöntämän Yrjö-palkinnon ja vuonna 2018 Pori Jazzin Ted Curson -palkinnon. Kaksi hänen levyistään on palkittu parhaan jazz-albumin Emma-palkinnolla.

Iro Haarla Quartet:
Iro Haarla, piano, säv
Juhani Aaltonen saksofoni, huilu
Ulf Krokfors, kontrabasso
Markku Ounaskari, rummut

Liput: Ennakkoon 25 €/20 €, ovelta 30 €/25 €, Lippupiste, www.lippu.fi ja Grand-Luckanin kautta, Piispankatu 28, Porvoo (avoinna arkisin klo 10-17).

IroHaarla.net


Event Booking Form

About Post Author

Grand Luckan