• 019 582 002
  • luckan@grand.fi

Kura skymning – Högläsning för vuxna

I november när det är som mörkast i norden tänder vi ett ljus och läser en bok! Under Kura Skymning får vi ta del av romanen Ärr av Auður Ava Ólafsdóttir (Island).

Romanen vann Nordiska Rådets litteraturpris 2018 och är en berättelse om hur både en inre och en yttre värld kan falla samman och byggas upp igen. I boken följer vi Jónas Ebeneser, en medelålders man med tungt sinne och fylld med resignation. Han bestämmer sig för att lämna sitt hem på Island och reser till ett krigshärjat land med ett ändamål. Han ska avsluta sitt liv. Han ger sig själv sju dagar att lyckas, och under tiden upptäcker han saker han inte visste om både sina egna och andras ärr. "En liten bok med ett stort hjärta, fylld med underfundig humor".

Högläsning ur boken Ärr av Auður Ava Ólafsdóttir
Evenemanget är avgiftsfritt. Välkomna!

Arr. Pohjola-Norden i Borgå och Grand-Luckan


Nordiska litteraturveckan är ett högläsningsevenemang där samma nordiska litteratur läses upp samtidigt i hela Norden, Baltikum, samt övriga Norden-intresserade institutioner runtom i världen. Projektet, som administreras av Föreningarna Norden, verkar för att sprida och manifestera högläsning, nordisk litteratur samt nordisk berättartradition. Projektet finansieras av Nordiska ministerrådet.

Varje år väljs ett nytt tema samt en ny barn-, en ungdoms- och en vuxenbok som på något sätt kan förknippas med det temat. I år inbjuder Nordisk Litteraturvecka barn, unga och vuxna till reflektion över vad det innebär att vara världsmedborgare och att hitta sin plats i världen. Och världen kan kännas oändligt stor eller ganska liten, men en sak är säker - alla 8 miljarder människor lever och skapar sin egen unika värld och alla bär på sin egen unika historia.

Att läsa är ett fantastiskt sätt att både resa och uppleva världen. I litteraturen kan vi förundra oss över okända platser, känna igen platser vi besökt och se skillnader och likheter i vår egen kultur och vardag. Genom litteraturen och vår inre fantasi kan vi förflytta oss otaliga kilometer bort utan att lämna våra hem.


Event Booking Form

About Post Author

Grand Luckan