• 019 582 002
  • luckan@grand.fi

Kura gryning – Högläsning på distans för barn

Högläsning ur boken Alla Räknas av Kerstin Roskifte. Vi lyssnar på högläsningen på distans via en video. Du kan lyssna på högläsningen genom att klicka HÄR.

I november när det är som mörkast i norden tänder vi ett ljus och läser en bok! Under Kura Gryning får barnen uppleva fjolårets vinnare av Nordiska Rådets barn- och ungdomslitteraturpris, Alla räknas av Kristin Roskifte (Norge). Titeln bär med sig en vacker dubbelhet - att både vara en räknebok och samtidigt poängtera att varje individ räknas och har ett värde. Roskifte hyllar olikheten bland människorna och visar på den mångfald av historier och individer som vi alla omger oss med.


Evenemanget är avgiftsfritt. 

Arr. Pohjola-Norden i Borgå och Grand-Luckan


Nordiska litteraturveckan är ett högläsningsevenemang där samma nordiska litteratur läses upp samtidigt i hela Norden, Baltikum, samt övriga Norden-intresserade institutioner runtom i världen. Projektet, som administreras av Föreningarna Norden, verkar för att sprida och manifestera högläsning, nordisk litteratur samt nordisk berättartradition. Projektet finansieras av Nordiska ministerrådet.

Varje år väljs ett nytt tema samt en ny barn-, en ungdoms- och en vuxenbok som på något sätt kan förknippas med det temat. I år inbjuder Nordisk Litteraturvecka barn, unga och vuxna till reflektion över vad det innebär att vara världsmedborgare och att hitta sin plats i världen. Och världen kan kännas oändligt stor eller ganska liten, men en sak är säker - alla 8 miljarder människor lever och skapar sin egen unika värld och alla bär på sin egen unika historia.

Att läsa är ett fantastiskt sätt att både resa och uppleva världen. I litteraturen kan vi förundra oss över okända platser, känna igen platser vi besökt och se skillnader och likheter i vår egen kultur och vardag. Genom litteraturen och vår inre fantasi kan vi förflytta oss otaliga kilometer bort utan att lämna våra hem.

 


Event Booking Form

About Post Author

Grand Luckan