• 019 582 002
  • luckan@grand.fi
  • Öppet må-fre kl 10-17

Kulturcafé med Alva Henriksson

Kulturcaféet är en mötesplats för kulturaktörer och kulturkonsumenter. Målet är att skapa diskussion kring vår finlandssvenska identitet och hur kulturen formar den. Kulturcaféet vill belysa frågor som; Varför behövs kultur på svenska i Finland? Hur kan kulturkonsumenter stöda och möjliggöra kultur på svenska även i framtiden? Tanken är att skapa en plattform där kulturaktörer och kulturkonsumenter möts. En mötesplats med låg tröskel vars mål är att skapa diskussion och öka förståelse för kulturens betydelse i formandet av den finlandssvenska identiteten.

Den här gången gästas Kulturcaféet av smyckesdesigner Alva Henriksson. Den borgåbördige smyckesdesignern tilldelades år 2017 Aktiastiftelsens konststipendium för unga. Redan då var hon verksam och aktuell med kollektionen Reflection, silversmycken med glaspärlor, som nu igen är aktuella år 2021 efter några års uppehåll. Alva Henriksson har studerat silversmide vid Axxell i Ekenäs och har efter det även varit lärling hos olika smyckeskonstnärer, bland annat Jaana Antola i Luxemburg. Redan som barn har hon gillat att jobba med händerna och som tretton-fjortonåring lärde hennes pappa, naturfilmaren Janne Henriksson, henne att gjuta.

Som moderator fungerar Daniela Andersson.

Kulturcaféet är ett gratis evenemang och Grand bjuder på kaffe med tilltugg. Varmt välkomna!

Med stöd av:
Svenska Folkskolans Vänner, Svenska kulturfonden, Konstsamfundet, Eugène, Elisabeth och Birgit Nygréns stiftelse och Stiftelsen Emilie och Rudolf Gesellius fond.

 

 


Event Booking Form

About Post Author

Grand Pia