Grand-salin historia on pitkä. Tilassa on toiminut mm. ravintola, yökerho ja elokuvateatteri Kino Grand. Salin seinälle taiteilija Lennart Segerstråle (1892-1975) on jo talon rakennusvaiheessa (1935) maalannut seinämaalauksen nimeltään <em>Uusmaalainen laulu</em>. Maalaus on kooltaan 3 x 9 m ja peittää melkein kokonaan salin pohjoispuoleisen seinän.

Grand-saliin mahtuu 291 henkilöä nousevaan katsomoon. Ensimmäinen rivi, joka on lattiatasossa, on kokonaisuudessaan poistettavissa (paikat 1-17) tai osittain siirrettävissä esim. pyörätuolipaikkoja varten. Joka toisen istuimen käsinojassa on kätevä taittopöytä.

Katso Grand-salin istumakartta TÄSTÄ.

Valo- ja äänipöytä on sijoitettu katsomon keskelle ja takaa näin parhaan mahdollisen äänenlaadun salin jokaiselle istuimelle.

Näyttämö on kooltaan 7 x 9 m. Sivuilta ja takaa löytyy noin 1 m kulkutila.

Näyttämön varusteluun kuuluu Yamaha-flyygeli.

Katossa on Panasonic-videotykki ja esiriipuksen eteen voi laskea ison valkokankaan, joka mahdollistaa elokuvanäytökset sekä esitelmien laadun ja näkyvyyden aina takariveille saakka. Näyttämön katossa on lisäksi videotykki, joka heijastaa takaverhojen taakse seinään kiinnitettyyn hieman pienempään valkokankaaseen. Näin kuvien ja esittelyjen näyttäminen paneelikeskustelun tai esim. musiikki- ja tanssiesitysten aikana onnistuu.

Grand-salissa on valokuituverkko.

Grand-salin esiriipus on teatraalisen punainen, kulissit ja sivuverhot ovat mustat. Näyttämö on tarpeeksi suuri isompien kokoonpanojen kuten kuorojen tai big bandien konserteille. Näyttämöä voi myös erilaisin valo- ja varjotekniikoin saada sopimaan yhden miehen esityksiin tai duo-konsertteihin.