• 019 582 002
  • luckan@grand.fi

Ystävän laulu – Slaavilainen ilta

Keväällä 2019 kiertää konserttisaleissa suurien tunteiden ilta kun menestyksekkäät artistit Tomi MetsäketoMilana Misic ja Amadeus Lundberg esittävät slaavilaisia sävelmiä. Konsertti on nimeltään ”Ystävän laulu – slaavilainen ilta”. Nimikkokappale on yksi suomalaisten nimeämistä slaavilaisista suosikkilauluista. Konsertissa liidetään Moskovan valoista, Mandshurian kummuille ja Uralin pihlajien alle. Artistit ovat kaikki sarallaan esittäneet slaavilaisia lauluja, niin konserteissa kuin levyillään, ja he loihtivat konserttiin käsin kosketeltavan tunnelman. Musiikista vastaa kiitelty Juha Tikan orkesteri. Konsertti sai ensi-iltansa syksyllä 2018 ja nyt menestyksekäs kiertue saa jatkoa.

Liput: 39 € Ticketmasterista, www.ticketmaster.fi tai Grand-Luckan, Piispankatu 28, Porvoo.

– Slaavilainen ja venäläinen musiikki sekä kulttuuriperinteet ovat jopa ”kadehdittavan” hienoja ja upeita. Siksi on oikein mahtavaa lähteä tekemään suurta kiertuetta slaavilaistunnelmissa, kahden upean artistin kanssa, miettii Tomi Metsäketo, joka on esiintynyt myös Suomeen televisioidussa, kansainvälisen kulttuurihankkeen konsertissa: – Olen muutaman kerran saanut laulaa slaavimusiikkia Pietarissa Oktyabrsky-salissa Meidän romanssi -konserteissa. Upeaa musiikkia, ja mikä tunnelma!

– Suuret tunteet ja isot melodiat. Olen aina tuntenut suurta mielenkiintoa slaavilaiseen musiikkiin. Osaksi verenperintö vetää sinne suuntaan, ja se tuntuu luonnolliselta. Ohjelmistossa on tunnettuja koskettavia kappaleita ja tietenkin myös suomalaisen mielen mukaansa tempaavia rytmejä, paljastaa Milana Misic, joka julkaisi hiljattain kirjan ”Milana, elämäni Laila Kinnusen tyttärenä”.

– Slaavilainen musa on hienoa. Minuun vaikutuksen on tehnyt etenkin edesmennyt venäläinen baritoni Dmitri Hvorostovsky, jonka esittämää Kertokaa se hänelle -laulua olen itsekin laulanut. Ehkä kuulemme konserteissa kappaleen hänen ohjelmistostaan, pohtii Amadeus Lundberg. Amadeuksen albumi ”Pyyhi tuuli kyyneleet”, jolla kuullaan sävyjä balkanilaisesta ja -romanimusiikista, julkaistiin vuonna 2018.


Event Booking Form

About Post Author

Grand Luckan