• 019 582 002
  • luckan@grand.fi

Svenska veckan: Hurra en hurri!

Hurra en hurri! med Mikael "Gusse" Andersson är en föreställning av ståuppkomik-karaktär. Med humor och självironi behandlas finlandssvenskar, svenska språket, dialekter och fördomar. Mikael Andersson kliver fram iklädd folkdräkt och med ett dragspel i handen. Han artikulerar ivrigt och tar till mängder av skämt och finlandssvenska dialekter. Strax byter han om till ”finlandsvenskarnas fritidsdräkt” – en färggrann, blommig skjorta, illgröna byxor och tennisdojor. Sedan berättar han en sibbovits, som en riktigt äkta sibbobisi. Han beskriver sig själv – finlandssvensken.

Med humor och självironi behandlas finlandssvenskar, svenska språket, dialekter och fördomar. Den genomsyras av positivitet och uppmanar bl.a. mänskor till en bra kommunikation genom att lära sig flera språk.

Föreställningen går på svenska, men kan modifieras så att även sådana med svaga kunskaper i svenska hänger med. Hurra en Hurri! har med framgång spelats runt Finland ett hundratal gånger för finskspråkiga elever, men också för finlandssvenskar vid olika tillfällen.

Text och regi samt på scen: Mikael “Gusse” Andersson
Språk: svenska
Målgrupp: högstadiet, gymnasiet, andra stadiet, vuxna
Längd: ca 60 min

De 145 första ryms in och anmälan behövs till: Grand-Luckan, tel. 019 582 002, epost luckan@grand.fi

Ta hänsyn till andra gäster och rekommendationerna!

* Stanna hemma om du känner dig sjuk

* Håll avstånd, tvätta händerna ofta och använd handdesinfektion

* Hosta och nys i armvecket

* Vi rekommenderar starkt att du använder munskydd i våra utrymmen

* Vi tar in endast det antal besökare, som myndigheterna rekommenderar. Det är inga numrerade platsbiljetter och vi har tydligt märkt ut de platser som inte är i bruk. Du får sitta bredvid din följeslagare, men ni bör ha två platser tomma till följande sällskap. Man får inte heller sitta direkt framför eller bakom någon.

* Du kan ta med dig dina ytterkläder in i salen och hålla dem i famnen eller lägga dem på närmaste lediga stol

* Vår personal är på plats och övervakar att avstånden är säkra såväl i salen som i övriga utrymmen

 


Event Booking Form

About Post Author

Grand Luckan