• 019 582 002
  • luckan@grand.fi

Solidaarisuuskonsertti

Tuula Amberla, MC Kajo sekä Alamaa & Anniina esiintyvät SKP:n edustajakokouksen solidaarisuuskonsertissa. Tuula Amberla on luvannut esittää Porvoon konsertissa biisin, jossa musiikkimaailman tunnetuimman kansakoulun opettajan luona vierailijasta käytiin kovaa keskustelua Rolling Stonesista aina Leniniin asti.  Solidaarisuuskonsertissa voidaan odottaa, että Lenin kulkee viikonloppuna myös Porvoossa. SKP:n edustajakokouksen Solidaarisuuskonsertissa kuuluu luokkatietoisuus. Lavalla kuullaan myös SKP:n puheenjohtaja JP (Juha-Pekka) Väisäsen solidaarisuuspuhe ja lavalle nousee Venezuelan kommunistisen puolueen kansainvälisten asioidenhoitaja Carolus Wimmer.

Kaikkien rakastama Tuula Amberla
Lulu-hitillään koko kansan tietoisuuteen vuonna 1984 noussut Tuula Amberla on levyttänyt 1980-luvulta lähtien niin sooloartistina kuin Liikkuvat Lapset -yhtyeen riveissä. Tuulan ikimuistettavat tulkinnat kappaleissa Korppi, Auto sammui maantien laitaan, Pienet sanat ja Tyttö kampaa märkää tukkaa luotaavat inhimillistä elämää ajattomasti. Tuula tunnetaan myös vahvoista roolisuorituksistaan elokuvissa Kill City (1986), Requiem(1991) sekä Vares – Uhkapelimerkki (2012). Amberla julkaisi maaliskuussa 2018 pitkästä aikaa uutta musiikkia. Anna äiti puhaltaa on Tero-Petri Suovasen sävellys ja sanoitus. Kappaleen maailmassa liikutaan Tuulalle tunnusomaisesti kiinnostavan ja koskettavan teeman parissa. Musiikillisesti kappale on tanssittava ja svengaava, ja se on saanut erinomaisen vastaanoton niin median kuin yleisönkin puolelta. Amberla kysyi vuonna 1988 Onko se Lenin? albumillaan Siniset kyyneleet. Radiossa soi myös tiuhaan tahtiin muutamaa vuotta myöhemmin 1992 levytetty Hyvästi Leningrad.

Suomiräpin punainen  - MC Kajo
Suomiräpin punaisin mies MC Kajo alias Kalle Niskanen on tuttu kommunistien tapahtumista jo vuosien takaa. Räpin kolminkertainen Suomen mestari levytti viime vuonna uutta työväenlauluperinnettä kappaleella Taistelu jatkuu. Biisissä kohtaavat poliittisen musiikin eri sukupolvet ja siinä vierailevat PalefaceVicci sekä legendaariset Sinikka Sokka ja Monna Kamu. Kappaleessa yhdistellään nykypäivän kantaaottavaa rap-lyriikkaa 70-luvun laululiikkeen tyylisiin melodioihin. Kappaleen julkistamisen jälkeen Kajo kommentoi Tiedonantajalle, että juuri tällä hetkellä poliittiselle laululiikkeelle ja taistelulauluille on tarvetta, eikä maailmassa aiheet lopu kesken.
– Kuten laulussakin todetaan hieman eri sanoin, että niin kauan kuin maailmassa on vääryyttä niin tällästä musaa tarvitaan, hän kertoi.
Räppärillä on myös selkeä kuva riiston, sotien ja luonnontuhon syistä:
– Kammottavia vääryyksiä maailmassa riittää ja eniten niitä aiheuttaa nykyinen kapitalistinen järjestelmä. Järjestelmä vaihtoon siis!, pääti räppäri kommenttinsa iskulauseeseen.

Rauhan ja solidaarisuuden Alamaa & Anniina
Alamaa on ollut mukana Narcotic, Sveden passive, Avaintekijät ja Valosiepparit räppiporukoissa. Ensimmäinen soololevy tuli 2003 ja sen jälkeen Alamaa on ollut mukana monen levyn teossa monella eri ryhmittymällä räppärinä, tuottajana, sanoittajana sekä miksaajana. Tarina sai jatkoa Alamaa - Pieni suuri mies soololevyllä. Nykyinen kokoonpano koostuu Alamaan lisäksi laulaja Anniinasta, jonka kanssa kappaleessa Rauhaa muusikot olivat yhdessä jo vuonna 2011. Rauhanpolitiikka ja solidaarisuus ei siis jää taka-alalle tältäkään kokoonpanolta! 

Liput: 15 € / 10 € (työttömät ja vähävaraiset), Grand-Luckan, Piispankatu 28, Porvoo, puh. 019 582 002, luckan@grand.fi

 


Event Booking Form

About Post Author

Grand Luckan