• 019 582 002
  • luckan@grand.fi

Skrubiluttan å Skrubilej: Julkul

Det blir roliga, rytmiska och stämningsfulla låtar om bl.a. vänskap och olika känslor och så förstås sånger med jultema!

Skrubiluttan Å Skubilej består av Marianne Maans och Désirée Saarela-Portin som båda är professionella folkmusiker. Deras instrument är sång, fiol, gitarr, mandolin och fantasiinstrument.

Marianne Maans – fiol och sång, är en professionell folkmusiker med rötterna i den Österbottniska fioltraditionen. Den finlandssvenska folkmusiken är hennes specialområde och hon jobbar mångsidigt som pedagog, musiker, samt med olika projekt. Marianne komponerar och har även arrangerat folkmusik för små ensembler och körer. Marianne uppträder solo eller i olika ensembler bl.a. tillsammans med konstnären Paula Blåfield, musikerna Désirée Saarela-Portin, Sofia Lindroos, Maria Kalaniemi, samt ensembler som t.ex. FoLKRÖRELSEN m.fl.

Désirée Saarela-Portin – sång, gitarr och mandolin är singer-songwriter samt utbildad musikpedagog från yrkehögskolan Novia med folklig sång som huvudämne. 2008-2009 fördjupade hon sig i den svenska folkmusiktraditionen, genom att studera vid Musikhögskolan Ingesund i Sverige. Désirée har i huvudsak fokuserat sig på den finlandssvenska folkmusik- och folksångstraditionen. Hon har studerat folkmusik vid Sibeliusakademins folkmusikavdelning där hon avlade sin magisterexamen hösten 2013. Désirée uppträder både solo samt i olika ensembler.

Fritt inträde!!


Event Booking Form

About Post Author

Grand Luckan