• 019 582 002
  • luckan@grand.fi

Månskensbonden

Kyro älv, Österbottens Mississippi, rinner från Seinäjoki ut i Bottenviken genom den lilla byn Kvevlax som ligger strax utanför Vasa. Det var i detta gränsland mellan landsbygd och stad, finskt och svenskt och religiöst och sekulärt som den finlandssvenska artisten Månskensbonden växte upp bland mopeder, bönehus och indiemusik.

Markus Bergfors blev Månskensbonden efter att ha tagit flyttlasset fram och tillbaka över bottenviken en gång för mycket. Flängandet skapade ett behov att utforska den egna identiteten och efter att enbart skrivit på engelska innan, så letade han sig tillbaka till den österbottniska landsbygdssvenskan som han växt upp med. Liksom en älvs översvämning spränger dess konstgjorda vallar, kom återgången till barndomsspråket att öppna upp för Månskensbonden att skriva om både förträngda och ständigt närvarande minnen, smärtsamma som behagliga

Biljetterna till konserten kostar 20 € och kan bokas via Grand-Luckan, Biskopsgatan 28, Borgå, tel 019 582 002 eller luckan@grand.fi.


Event Booking Form

About Post Author

Grand Luckan