• 019 582 002
  • luckan@grand.fi

Ludvig XIV & Integraatioteatteri Baltzar – Linnuntietä taivaaseen

Ludvig XIV on tuore kokoonpano, jonka keskiössä on sen perustaja ja laulusolisti kulttuurineuvos Veijo Baltzar. Yhtye esiintyi vuoden 2017 aikana viidessä eri Euroopan kaupungissa: Riikassa, Tallinnassa, Zagrebissa, Seredissä ja Budapestissa, ja valloitti kotimaan Helsingin Savoy-teatterissa 6.4.2018. AlfaTV taltioi juhlakonsertin, joka oli tribuutti kulttuurineuvos Veijo Baltzarin 50-vuotiselle taiteilijauralle ja käynnisti koko Suomen kattavan Linnuntietä taivaaseen –konserttikiertueen.

”Lähtiessäni Savoy -teatterista leijuin puoli metriä lattian yläpuolella. Olittepa tehneet mahtavan esityksen. Veijon repertuaari uskomaton, laulajat ja tanssijat niin lahjakkaita ja orkesteri - mistä te sellaisen olitte koonneet, aivan loistava.” -Entinen pääministeri Paavo Lipponen

Ludvig XIV tuo lavoille uuden ja perinteisen mustalaismusiikin neljä vuodenaikaa. Saavuttamattoman, kielletyn rakkauden harmonia keskellä ajattomuutta tuudittaa yleisön värikylläisistä balladeista väkevän synkkään sielunmaisemaan, jyrkänteen laidalle kohti äkkiputousta: elinehtona kauneus ja intohimo.

Sukupolvien kohtaaminen vie konserttiyleisön vanhan hyvän ajan tanssilavatunnelmiin. Ohjelmisto sisältää Suomen kansan suosikkeja: ikivihreitä balladeja ja iskelmäklassikoita Kirkan tuotannosta tangoihin. Uutta mustalaismusiikkia edustavat Veijo Baltzarin runot sekä Kiureli Sammallahden, Toni Edelmannin, Mikko Karhulan ja Elina Österin niiden pohjalta tekemät sävellykset.

Liput: Aikuiset 28 €, eläkeläiset 23,50 €, opiskelijat 16 €, Lippupisteestä www.lippu.fi tai Grand-Luckanin kautta, Piispankatu 28, Porvoo.

 


Event Booking Form

About Post Author

Grand Luckan