• 019 582 002
  • luckan@grand.fi

Kulturcafé med Filippa Hella

Kulturcaféet är en mötesplats för kulturaktörer och kulturkonsumenter. Målet är att skapa diskussion kring vår finlandssvenska identitet och hur kulturen formar den. Kulturcaféet vill belysa frågor som; Varför behövs kultur på svenska i Finland? Hur kan kulturkonsumenter stöda och möjliggöra kultur på svenska även i framtiden? Tanken är att skapa en plattform där kulturaktörer och kulturkonsumenter möts. En mötesplats med låg tröskel vars mål är att skapa diskussion och öka förståelse för kulturens betydelse i formandet av den finlandssvenska identiteten.

Den här gången gästas Kulturcaféet av Filippa Hella. Illustratören, serietecknaren och nu även författaren Filippa Hella är i höst aktuell med nya boken ABC i Borgå. Hella är uppvuxen i ett konstnärshem i Borgå och känd bland annat för sin seriefigur Algot den Sorgmodige. Hon gav år 2020 ut boken Ville Vallgren och grisevännen tillsammans med sin syster Margaretha Jämbäck och år 2016 boken Röda tråden, en bilderbok utan text. År 2019 tilldelades hon Stella Parland priset av Svenska kulturfonden.

Som moderator fungerar Daniela Andersson.

Kulturcaféet är ett gratis evenemang och Grand bjuder på kaffe med tilltugg. Varmt välkomna!

Med stöd av:
Svenska Folkskolans Vänner, Svenska kulturfonden, Konstsamfundet, Eugène, Elisabeth och Birgit Nygréns stiftelse och Stiftelsen Emilie och Rudolf Gesellius fond.

Ta hänsyn till andra gäster och rekommendationerna!
* Stanna hemma om du känner dig sjuk eller har symptom
* Håll avstånd
* Tvätta händerna och använd handdesinfektion
* Hosta och nys i armvecket
* Vi förutsätter att du använder munskydd i våra utrymmen

 

 


Event Booking Form

About Post Author

Grand Luckan