• 019 582 002
  • luckan@grand.fi

Kulturcafé med Eva Frantz

Den här gången gästas Kulturcaféet av Eva Frantz, journalist, författare och programledare. Evas debutroman Sommarön utkom år 2016 och efter det har hon hunnit ge ut ytterligare 5 stycken böcker.

"Efter gymnasiet skulle jag bli journalist, gärna skjutjärnsvarianten som gick i trenchcoat och skrev avslöjande artiklar strax före deadline på en fågelholks-Mac. Det gick inget vidare med den planen, men istället halkade jag in på Yle Vega där jag nu arbetat i 20 år. Jag har varit programledare för bland annat Radiohuset, Morgonöppet, Nöjesfredag och Vegalistan och refererat Eurovision Song Contest tio gånger. Jag är också tv-programledare för De Eurovisa."

Utgivna verk
Nattens drottning (spänning för barn) 2021
För han var redan dö (Anna Glad -deckare) 2020
Den åttonde tärnan (Anna Glad -deckare) 2018
Hallonbacken (spänning för barn) 2018
Blå villan (Anna Glad -deckare) 2017
Sommarön 2016

Utmärkelser och priser
Suomen dekkariseuras Vuoden johtolanka-pris 2019
Nominerad till Tulenkantajapriset 2019
Runeberg Junior-priset 2019
Finlands svenska författareföreningens årets debutantpris 2017
Delat tredje pris i Schildts & Söderströms skrivtävling Berättelsen är bäst! år 2016

Läs mer om Eva Frantz här!

Som moderator fungerar Frida Frankenhaeuser.

Kulturcaféet är en mötesplats för kulturaktörer och kulturkonsumenter. Målet är att skapa diskussion kring vår finlandssvenska identitet och hur kulturen formar den. Kulturcaféet vill belysa frågor som; Varför behövs kultur på svenska i Finland? Hur kan kulturkonsumenter stöda och möjliggöra kultur på svenska även i framtiden? Tanken är att skapa en plattform där kulturaktörer och kulturkonsumenter möts. En mötesplats med låg tröskel vars mål är att skapa diskussion och öka förståelse för kulturens betydelse i formandet av den finlandssvenska identiteten.

Kulturcaféet är ett gratis evenemang och Grand bjuder på kaffe med tilltugg. Varmt välkomna!

Med stöd av:
Svenska Folkskolans Vänner, Svenska kulturfonden, Konstsamfundet, Eugène, Elisabeth och Birgit Nygréns stiftelse och Stiftelsen Emilie och Rudolf Gesellius fond.


Event Booking Form

About Post Author

Grand Luckan