• 019 582 002
  • luckan@grand.fi

OBS! Ny adress – Kulturcafé i Åsa Hellmans keramikverkstad

Kulturcaféet är en mötesplats för kulturaktörer och kulturkonsumenter. Målet är att skapa diskussion kring vår finlandssvenska identitet och hur kulturen formar den. Kulturcaféet vill belysa frågor som; Varför behövs kultur på svenska i Finland? Hur kan kulturkonsumenter stöda och möjliggöra kultur på svenska även i framtiden? Tanken är att skapa en plattform där kulturaktörer och kulturkonsumenter möts. En mötesplats med låg tröskel vars mål är att skapa diskussion och öka förståelse för kulturens betydelse i formandet av den finlandssvenska identiteten.

Den här gången träffar vi keramikkonstnären Åsa Hellman, som presenterar sin nya självbiografiska bok Savea, unelmia / Lera, drömmar / Clay, dreams. I boken berättar Åsa om sitt  liv och arbete som keramikkonstnär.  Hon skildrar också tiden som konststuderande i Helsingfors och London på 1970-talet samt hur resor till exotiska länder lämnat spår i hennes konstnärskap. Kärleken till keramiken och skapandet utgör en röd tråd i berättelsen.

OBS!
Kulturcaféet hålls i Åsa Hellmans keramikverkstad. Adressen är Abborforsgatan 7,  i Östermalm, Borgå. Buss nr 2 från torget.
Nu har du ett unikt tillfälle att besöka Åsas keramikverkstad och samtidigt höra henne berätta om sitt arbete och sin nya bok!
Klä dig varmt och bär munskydd.
Högst 10 personer ryms med och vi önskar bindande anmälan till Grand-Luckan, tel. 019 582 002, epost luckan@grand.fi före 25.11.2020 kl 15.00.

Åsa bjuder på kaffe och tilltugg. Varmt välkomna!

 

 


Event Booking Form

About Post Author

Grand Luckan