• 019 582 002
  • luckan@grand.fi

Klockriketeatern: Språket är lustgård

Skådespelarna Stina Ekblad och Ylva Ekblad djupdyker i Nobelpristagaren Harry Martinsonstexter. En fest för poesi och tanke - när daggdroppen speglar kosmos.

Efter succén med De langerhanska öarna – som vi spelade i Finland och på Dramaten under hösten 2017–  är “systrarna Ekblad” tillbaka på Klockriketeatern!

Stina Ekblad, berätta om föreställningen Språket är lustgård?
– Vi tänker oss att utgå mycket från Martinsons språk i det här programmet. Det blir dikter om och kring språk, dikter där språket knastrar extra mycket, kanske också något prosa-avsnitt. Jag kan tänka mig att vi läser en dikt flera gånger, eller bitar av en dikt, och lyfter fram vissa ord och bilder...

Hurdant är Harry Martinsons språk?
– Harry Martinson har en förmåga till och begåvning för benämnandet. Han skapar nya ord och förnyar gamla genom att placera dem i oväntade sammanhang. Han har en sinnlig blick på språket. Martinsons Paradisdikter är själva ur-scenariet: "tinget är invigt med ord". Vi plockade vår rubrik Språket är lustgård ur just den.

Aniara – fragment ur tid och rum
Teaterchef Dan Henriksson inleder programmet med en presentation av Klockriketeaterns  stora projekt Aniara – fragment ur tid och rum. Det nya musikverket för kammarkör och teater baserar sig på Harry Martinsons episka dikt. Uruppförandet äger rum i Philadelphia i juni och Europapremiären på Finlands nationalopera den 17 september 2019.

Biljetter: 
Normalpris 22 €, pensionärer 18 €, studerande och arbetslösa 12 €, teater/bransch 8 €.
Grupper på minst 10 personer får ca 10% rabatt: normalpris 20 €, pensionärer 16 €, studeranden 10 €.

Biljetterna fås från Grand-LuckanBiskopsgatan 28, Borgå, tel. 019 582 002 (må-fr 10-17), epost: luckan@grand.fi och vid dörren 1 h innan föreställningen.


Event Booking Form

About Post Author

Grand Luckan