• 019 582 002
  • luckan@grand.fi

Kino Grand presenterar: filmen Ted – För kärlekens skull

TED - FÖR KÄRLEKENS SKULL handlar om en av Sveriges mest älskade artister och hans dramatiska, kontrastrika och alltför korta liv.

Ted Gärdestads makalösa genombrott saknar motstycke i svensk pophistoria. I början av 70-talet greps Sverige av total Ted-feber och hela landet fascinerades av hans glädje, energi, talang och fantastiska låtar. Över en natt blev han Sveriges första riktiga tonårsidol. Filmen är en berättelse om en av vår tids största kompositörer, hans orubbliga relation till brodern Kenneth, till musiken och till livet. Teds livsöde kom att beröra en hel nation. Hans musik har på många sätt definierat svensk pop, med genialiska texter av brodern Kenneth, fyllda med liv, kärlek, smärta och hopp.

Ted spelas av Adam Pålsson och filmen regisseras av Hannes Holm, som senast regisserade succén En man som heter Ove, och produceras av StellaNova Film, som även gjorde flerfaldigt guldbaggebelönade Monica Z. I övriga roller ser vi bland andra Peter Viitanen, Happy Jankell, Lotta Ramel, Maria Kulle, Jonas Karlsson med flera. 

I rollerna:
Ted Gärdestad – Adam Pålsson
Kenneth Gärdestad – Peter Viitanen
Mamma Margit – Maria Kulle
Pappa Arne – Johan Hedenberg
Lotta Ramel – Happy Jankell
Susanna Ramel – Lotta Ramel
Povel Ramel – Dan Johansson
Ann Zacharias – Hanna Alström
Stikkan Andersson – Jonas Karlsson

Evenemanget är gratis, men kräver en bokad platsbiljett. Biljetter kan bokas via Grand-Luckan, Biskopsgatan 28, Borgå, tel. 019 582 002, luckan@grand.fi.

 


Event Booking Form

About Post Author

Grand Luckan