• 019 582 002
  • luckan@grand.fi

PERUUNTUNUT! Kari Ikonen – Impressions, Improvisations & Compositions kiertue

KONSERTTI ON PERUUNTUNUT JA SIIRTYY SYKSYLLE.

Yleisölle tarjoutuu ainutlaatuinen tilaisuus kuulla ennakkoon musiikkia Kari Ikosen syksyllä 2020 julkaistavalta soolo albumilta ”Impressions, Improvisations & Compositions". Ikonen toteuttaa Uudellemaalle suuntautuvan levynsä nimeä kantavan soolopianokiertueensa hiilidioksidipäästöttömästi polkupyörällä polkien.

Nimensä mukaisesti konsertin repertuaari koostuu Ikosen sävellyksistä ja improvisaatioista, joissa soi laajasti pianon koko sointikirjo, preparointeineen ja erikoistekniikoineen. Musiikissa on vaikutteita japanilaisesta koto-musiikista, sekä erityisesti arabimusiikista.

Arabimusiikin maqam-asteikot mikrointervalleineen onnistuvat flyygelillä taiteilijan itse kehittämän, vähintäänkin mullistavan Maqiano-keksinnön avulla! Ensi syksynä ilmestyvän soolopianolevyn julkaisee saksalaisen Ozella Music-levy-yhtiö.

Suomen arvostetuimpiin jazzmuusikoihin lukeutuva Kari Ikonen (s.1973), on Yrjö-palkinnollaaateloitu pianisti, moogisti ja säveltäjä. Hänet tunnetaan yhteistyöstä mm. UMO:n, Orchestra Nazionale della Lunan, Lee Konitzin, Louis Sclavisin ja Bob Mosesin kanssa. Kotimaan lisäksi hän on konsertoinut myös Neuvostoliitossa, Kauko- ja Lähi-Idässä, Australiassa, Yhdysvalloissa ja yli kolmessakymmenessä Euroopan maassa. Ikosen soittoa ja/tai sävellyksiä on yli kolmellakymmenellä levyllä, joista 7 on hänen omalla nimellään. Hänen soololevynsä “Karikko” palkittiin Jazz-Emmalla 2001. Lisäksi Säveltäjänä laajasti tunnustettu Ikonen on myös palkittu kansainvälisesti arvostetuissa sävellyskilpailuissa ”Julius Hemphill Composition Awards” (USA) ja ”Scrivere in Jazz” (Italia).

Kesto noin 60 min.


Event Booking Form

About Post Author

Grand Luckan