• 019 582 002
  • luckan@grand.fi

Barnlitteraturfestivalen Ord: Grisen som glömde att hon var en gris

Unga Teatern bjuder på en föreställning för de allra minsta. Grisen som glömde att hon var en gris är skriven av Harriet Abrahamsson. Det är en tokrolig, varm berättelse som passar för alla mellan 3-6 år. Den handlar om viktiga saker som identitet och var vi hör hemma, men den är inte för komplicerad och berättas med en stor nypa humor. Allt det som de allra minsta behöver och tycker om.

Pjäsen handlar om en liten gris i identitetskris. En dag tappar en skata en kastrull i huvudet på henne. Minnet är temporärt borta och grisen vet inte mera hur mamma ser ut. Kultingen går ut i den närliggande trakten och letar och träffar då på allehanda djur som hon misstar för sin mor. Hon träffar en höna, en hare, en ko och en häst. Djuren reagerar på olika sätt, men ingen är hennes mamma. Till sist får hon kastrullen i huvudet på nytt, minnet återvänder och slutligen hittar hon sedan också sin mamma. Slutet gott, allting gott – som sig bör.

Föreställningen hålls i Linsén-kabinetten, så antalet biljetter är begränsat.

Regi, scenografi och dräkter: Paul Olin
På scen: Stella Laine och Harriet Abrahamsson
Åldersrekommendation: 3-6 år
Föreställningens längd: ca 40 minuter

Affischbild: Lasse Idman

Föreställningen är en del av Barnlitteraturfestivalen Ord!

Biljetter: 5 € från Grand-Luckan, Biskopsgatan 28, Borgå, tel. 019 582 002, luckan@grand.fi. Öppet vardagar kl 10-17 samt en timme innan föreställningen börjar.


Event Booking Form

About Post Author

Grand Luckan