• 019 582 002
  • luckan@grand.fi

Gregg Stafford (USA) with Reine Rimón & Her Hot Papas

New Orleans jazzin juhlaa Grandissa ke 16.11.!

Alkuperäistä klassista amerikkalaista jazzia aidoimmillaan kuullaan Porvoossa, kun trumpetisti Gregg Stafford saapuu suoraan kotikaupungistaan New Orleansista kulttuuritalo Grandin lavalle traditionaalisen jazzin iltaan keskiviikkona 16.11.2022. Stafford tulee juhlistamaan suomalaisen, nykyisin Porvoossa asuvan jazz-laulajattaren Reine Rimónin 80 -vuotisjuhlaa.

Trumpetisti-laulaja Gregg Stafford (69) on alkuperäisen ns. mustan New Orleans -jazzin (1910–1920) perinteen arvostetuimpia ylläpitäjiä. Hän on syntynyt New Orleansissa, ja on kolmannen sukupolven jazz-muusikko. Staffordin asemaa jazzin syntymämaassa USA:ssa kuvaa, että hän on esiintynyt lukuisia kertoja Valkoisessa Talossa mm. presidentti Bill Clintonin kutsusta jazzin supertähden Wynton Marsaliksen kanssa. Stafford tunnetaan erityisesti Louis Armstrong -tulkinnoistaan, joita kuullaan myös Grandin konsertissa.

Jazz-laulajatar Reine Rimón on Suomen ainoa alkuperäiseen jazziin erikoistunut vokalisti. Hän aloitti laulajattaren uransa jo 1960-luvulla huippusuositun Erik Lindströmin tanssiorkesterissa. Iskelmäuran jälkeen hän erikoistui “maailman vanhimpaan” jazziin, joka syntyi runsaat sata vuotta sitten New Orleansissa. Hän tehnyt kaupunkiin useita kymmeniä esiintymis- ja opintomatkoja. Vuosikymmenien työn tuloksena on kertynyt lajissaan ainutlaatuinen lauluohjelmisto, joka koostuu primitiivisestä jazzista, bluesista, gospelista, paraatimusiikista sekä 1900-luvun alun New Orleansin kappakkaiskelmistä. Niitä kaikkia kuullaan Grandin konsertissa.

Gregg Staffordin ja Reine Rimónin yhteistyö alkoi vuonna 1986 New Orleansin kansainvälisillä jazz-festivaaleilla, jolloin he äänittivät vinyyli-LP:n brittiläiselle “504” levymerkille. Yhteiset esiintymiset ovat nyt jatkuneet yli 30 vuoden ajan Suomessa ja USA:ssa. Viiden yhteisen levyn lisäksi on esiinnytty kaikilla merkitsevimmillä suomalaisilla jazz-festivaaleilla - muun muassa Pori Jazzissa kymmeniä kertoja.

Gregg Staffordia ja Reine Rimónia säestää Grandissa 6-henkinen orkesteri Hot Papas Jazz Band. Se on ollut taiteilijoiden luotto-orkesteri Suomessa jo 30 vuoden ajan. Yhtyeen kokoonpano: Kimmo Leppälä (klarinetti ja saksofonit), Matti Iiramo (pasuuna), Jukka Järvelä (banjo), Shane MacKenzie (kontrabasso), Robert de Godzinsky (piano) ja Alpo Collanus (rummut).


Event Booking Form

About Post Author

Grand Luckan