• 019 582 002
  • luckan@grand.fi

En stand up kväll i Borgå

I april blir det en hel kväll med stand up komik på Kulturhuset Grand i Borgå. Den svenskspråkiga ståuppkomik klubben HumorHuset återvänder till Borgå den 28 april och denna gång står de svenska komikerna Ann Westin och Fredrik Andersson på scenen tillsammans med finlandssvenska Janne Grönroos och Simon Karlsson.

Ann Westin har hållit på med stand up komik i över 20 år och är korad hela tre gånger till Årets Kvinnliga Komiker på Stand up galan i Sverige med motiveringen ”Med sin timing och sitt obetalbara kroppsspråk i hundraprocentig symbios är hon ett komiskt geni som aldrig slutar utvecklas”
Ann uppträder frekvent på Sveriges största stand up klubbar såsom Norra Brunn och Raw Comedy Club. År 2017 firade hon 20 år som komiker med en jubileumsshow som även sändes på SVT. Förutom komiker är Ann även författare, programledare och skådespelare. Ann Westin har även tidigare uppträtt flera gånger i Finland, bland annat på den årliga Humorlandskampen.
Ann Westin är en Sveriges roligaste komiker. Hennes lite trumpna attityd och bastanta fysiska framtoning gör henne till en av branschens mest älskade.

Fredrik Andersson debuterade som ståuppkomiker år 2004. År 2010 turnerade han med Big Comedy-turnén tillsammans med bland andra Henrik Schyffert och Felix Herngren. Anderssons soloföreställning Serial Joker vann ”Årets Föreställning” på Svenska Stand up galan år 2015. Förutom på Sveriges största stand up klubbar uppträder Fredrik även i Storbritannien.
Fredrik Andersson är en av Sveriges absolut främsta skämtmakare och har, förutom sin stand up karriär, även arbetat som manusförfattare i många av Sveriges största humorprogram såsom Veckans Nyheter, Morgonsoffan och Parlamentet.

Janne Grönroos ses ofta på stand up scener runtom i Svenskfinland och uppträder även på de svenska humorklubbarna såsom Norra Brunn i Stockholm. Janne Grönroos är Radio X3M veteranen som nuförtiden arbetar på Aftonbladets morgon TV i Sverige. Janne har även medverkat i finlandssvenska TV program.

Simon Karlsson är radio X3M-rösten som väcker Svenskfinland varje morgon i kanalens morgonprogram. Simon har gjort stand up i flera år och uppträder kontinuerligt runtom i Svenskfinland.

HumorHuset besökte Borgå för allra första gången i december ifjol, då inför ett helt slutsålt Grand.
Humorhuset är en ambulerande svenskspråkig stand up klubb i Finland. Sedan starten hösten 2015 har HumorHuset turnerat runtom i Svenskfinland med fulla hus.

Biljetterna kommer till salu fredagen den 15 februari klockan 12:00.

Pris: 27 € (inkl. serviceavgift)
Biljetter: Netticket.fi eller via Grand-Luckan, Biskopsgatan 28, Borgå, 019 582 002, luckan@grand.fi

Förbjudet att filma eller uppta ljud under föreställningen.
Arrangören förbehåller sig rätten till ändringar.


Event Booking Form

About Post Author

Grand Luckan