• 019 582 002
  • luckan@grand.fi

SLUTSÅLD! Christmas comedy – En stand up kväll

FÖRESTÄLLNINGEN ÄR SLUTSÅLD!

HumorHuset presenterar

Christmas comedy - En stand up kväll

Thomas Oredsson (swe), Nisse Hallberg (swe), Anders Helenius, Märta Westerlund och Janne Grönroos

Den 13 december blir det en hel kväll med stand up komik på Kulturhuset Grand i Borgå.

Den svenskspråkiga ståuppkomik klubben HumorHuset besöker Borgå för allra första gången. Finlandssvenska Anders Helenius, Janne Grönroos samt Märta Westerlund står på scenen, tillsammans med svenska Nisse Hallberg och Thomas Oredsson.

Stand up veteranen Thomas Oredsson har gjort stand up i 30 år, ända sedan starten i Sverige. Trots sin ålder på över 70 år uppträder han frekvent på Sveriges största stand up klubbar runtom i landet. Under årens lopp har Oredsson hunnit besöka Finland många gånger och trivs att skämta i sitt östra grannland. Thomas Oredsson är en av Sveriges absolut mest rutinerade stand up komiker, och mycket igenkänningshumor är att vänta när Oredsson intar scenen.

Nisse Hallberg är en av Sveriges mest lovande komiker och har redan under de senaste åren etablerat sig som ett starkt namn på den svenska stand up scenen. Efter genombrottet 2014 är han redan inne på sin andra soloföreställning Trött, som drar i gång senare i år. 2015 tog han emot pris på Svenska Stand up galan som ”Årets nykomling” och har sedan dess byggt vidare på sin tragikomiska stand up.

Ekenäsbördige Janne Grönroos ses ofta på stand up scener runtom i Svenskfinland och uppträder även på de svenska humorklubbarna såsom Norra Brunn i Stockholm. Janne Grönroos är Radio X3M veteranen som nuförtiden arbetar på Aftonbladets morgon TV i Sverige.

Anders Helenius är utan tvekan en av landets roligaste komiker. Anders är en fyrabarnspappa som skarpsint observerar sitt eget liv och det samhälle som omsluter det. Observationerna svarvas om till en stand up som är fyndigt tillskruvad och som stundvis skickar iväg en välriktad spark mot de skrev som det förtjänar. Anders turnerar flitigt runtom i landet med sin stand up, och är ett bekant namn på den årligen återkommande Humorlandskampen. Förutom som stand up komiker jobbar Helenius bland annat som manusförfattare för det hyllade och prisbelönta nyhetssatirprogrammet Noin Viikon Uutiset.

Märta Westerlund är Radio X3M-profilen som väcker Svenskfinland varje morgon i kanalens morgonprogram. Hon gör även TV och i somras gjorde hon sin stand up debut i Ekenäs. Detta gjorde hon med bravur och är definitivt ett lovande namn på stand up scenen i Svenskfinland.

Humorhuset är en ambulerande svenskspråkig stand up klubb som startade hösten 2015, och har sedan dess turnerat runtom i Svenskfinland med fulla hus.


Föreställningen ges på svenska.
Längd: ca. 90 minuter + paus

Biljetter: 27 € inkl. serviceavgifter, Netticket, www.netticket.fi och via Grand-Luckan, Biskopsgatan 28, Borgå, tel. 019 582 002, luckan@grand.fi.

Det är förbjudet att filma under föreställningen!

Arrangör: Eventland
Arrangören förbehåller sig rätten till ändringar.

 


Event Booking Form

About Post Author

Grand Luckan