Huhtikuu 2018: Eeva Helle – Jokainen lintunen on taulun arvoinen
Akryylimaalauksia

Innostus taiteen tekemiseen syttyi aikoinaan juuri täällä Porvoossa, kun opiskelin Svenska Folkakademin -koulun taidelinjalla sekä BHK:ssa graafista suunnittelua. Näiden opiskeluaikojen jälkeen olin pitkään työmaailmassa tekemässä muita visuaalisia töitä, ennen kuin vuosi sitten aloin taas vuosien tauon jälkeen maalata.

Tauluissani seikkailevat erilaiset varishahmot. Varikset liihottelivat vähän vahingossa aiheikseni: olin opiskeluaikoina tehnyt erilaisia versioita mm. metalligrafiikan vedoksia ja piirroksia POika ja varis -taulusta ja ajattelin tekeväni siitä nytkin lisää versioita maalaten.

Mutta poika-hahmo putosikin tauluistani pois ja keskityin vain variksiin. Aloin tutkailla niitä kotikulmillani, katsoa missä niiden vakiokokoontumispaikat ovat ja minkälaisia hahmoja variksista löytyy.  Nuo koreilemattomat, harmaat ja rouheaääniset linnut pyörivät kaikkialla, jalkakäytävien reunoilla, puistoissa ja roskiksilla. Kun niitä alkaa seurata ja niiden puuhia tarkkailla, alkavat ne näyttää varsin kiehtovilta.

Tämä on nyt toinen oma näyttelyni ja on ilo saada töitä esille juuri Porvooseen – paikkaan, jossa suuren osan ajastani vietin juuri erilaisissa taideluokissa.

EEVA HELLE
graafinen suunnittelija
Instagram: @hellemaalaukset
FB: Hellemaalaukset
hellemaalaukset@gmail.com

Kuvataiteen ja graafisen suunnittelun opinnot:
– Helsingin kuvataidelukio
– Svenska folkakademin, konstlinje
– Borgå Hantverks och konstindustriskola
– EVTEK Muotoiluinstituutti
– Kansalaisopiston ja aikuisopiston kursseja